Nokia N95 8gb

Autor nokiaphones | 10 Nov, 2009

    Model Nokia N95 8Gb je postojao u planovima kompanije Nokia već neko vreme ali nakon što je originalni N95 počeo da se isporučuje, otkrivene su brojne slabe tačke ovog modela koje je kompanija želela što pre da ispravi. Ovaj potez je iznedrio dva nova proizvoda – Nokia N95 – 2, varijaciju na originalni N95 model namenjen američkom tržištu i model Nokia N95 8Gb. Ovaj prvi model je veoma sličan modelu Nokia N95 8Gb po pitanju dizajna i korišćenih materijala, međutim njegov softverski odeljak je vrlo blizak originalnom dok je Nokia N95 8Gb pravi upgrade.

    Nokia u poslednje vreme puno govori o novom sistemu označavanja za duete, gde sva osnovna izdanja dobijaju standardne oznake a unapređene verzije dolaze sa sufiksima koji označavaju njihov skladišni kapacitet. Nokia N81 je prvi uređaj kod kojeg je proban ovakav pristup; ovako nešto ćemo videti i za ostale modele.

    Najvažnija stvar koju treba da shvatite jeste da Nokia N85 8Gb nije potpuno novi uređaj, naprotiv, ona je update originalnog telefona, iako je drugačija po pitanju hardvera. Uzgred, firmware aparata Nokia N95 8Gb nije isti kao onaj koji poseduje Nokia N95.

    Nokia N81 i Nokia N95 su dva telefona koji su izrađeni za mase a i po svojim cenama mogu se smatrati ponudama za veliki broj ljudi. Na ovaj način, nova generacija Nokia telefona je proizvedena sa N81 koji je i najpristupačniji telefon u svojoj klasi. Nokia N82 je skuplja za približno €100 što i nije iznenađujuće budući da je viđen kao smart telefon od strane velikog broja ljudi a povrh toga predstavlja vodeći model, kao što je Nokia N73 bila pre nekog vremena. Ispostavilo se da je i Nokia N95 veoma blizu modelima Nokia N81 i Nokia N82 po pitanju cene što u potpunost rasvetljava strategiju pozicioniranja i dovodi do situacije kada mora da se bori sa još dva modela, jednim ispod i jednim iznad, Nokia-om N95 8Gb. U ovim okolnostima prodaja Nokia-je N95 se ne čini odličnom kao što je bila pre nego što su se pomenuti uređaji pojavili na tržištu.

    Govoreći o drugim stvarima, Nokia je svoje N9x uređaje uvek pozicionirala kao telefone koji su se dokazali u nekim određenim poljima, bilo da je to rad sa slikama, muzika ili nešto drugo. Sa modelom N95 pokušano je da se sve svede u jedan model; međutim, glavni fokus su bile slike, drugim rečima kamera uređaja, čime Nokia N95 8Gb postaje uređaj čiji je glavni fokus video. Prosečna cena ovog modela se kreće oko 400 eura.


Dodaj komentar

Zapamti me