Nokia N86 8MP

Autor nokiaphones | 10 Nov, 2009

    Prvobitno je Nokia planirala da ovaj model nazove „Nokia N85 8MP“, slično svom najprodavanijem N95 modelu i njegovoj 8Gb verziji. U toku MWC 2009 svi uzorci su imali „N85 8MP“ oznake na svojim kućištima, međutim, već sledećeg dana su se pojavili modeli sa današnjim nazivom. Zašto je Nokia izmenila naziv? Kako se nama čini, bili su zabrinuti zbog negativnih komentara po pitanju kvaliteta izrade prethodnih modela. Iako je model koji smo mi testirali veoma čvrst, većina komercijalno dostupnih telefona izrađena je od loše plastike a prisutni su i drugi problemi. Međutim, budući da je uređaj koji smo testirali bio bez mana, odlučili smo da sačekamo da se pojavi maloprodajna jedinica na kojoj nije bilo nikakvih izmena. U isto vreme, svi oni koji su bili ozbiljni razmišljajući o N86, strogo preporučujemo da prvo isprobaju telefon pre nego što se odluče na kupovinu – uvek je dobro proveriti kako vam telefon „leži“.

    U suštini Nokia N86 je obnovljena verzija modela N85, u smislu kvaliteta izrade i po pitanju kamere. Kada se sve uzme u obzir, to je vodeći Nokia-in model iako kompanija ne veruje da nema potrebe za svom tom trkom oko megapiksela i radije preferira da se fokusira na algoritme za obradu fotografija i kvalitet sočiva. Tako da za kompaniju Nokia predstavljanje 8MP telefona sa kamerom predstavlja forsirani odgovor na nedavne aktivnosti kompanija Samsung, LG i Sony Ericsson do nekog manjeg opsega.

    Istovremeno, rešen je problem koji je postojao sa životnim vekom modela N85 – novi telefon se isporučuje unapred instaliran sa 8Gb skladišnog kapaciteta, obnovljenom kamerom uz neizmenjenu cenu. U suštini, Nokia nema razloga da povuče N85 sa tržišta u ovom momentu već će mu pružiti priliku da još neko vreme bude prisutan zajedno sa drugim modelima. Po mom mišljenju Nokia N86 treba da bude shvaćena kao unapređena verzija originalnog telefona sa velikim brojem novih karakteristika. Sa druge strane, N86 ima dovoljno naprednih karakteristika da bi prevagnuo u odnosu na model Nokia N86. Prosečna cena ovog modela je 400 eura.


1 Komentari & 0 Trekbekovi od "Nokia N86 8MP"

    Savrsen je!!! Zelim da ga posedujem :Ppp

    Autor nancy 16 Nov 2009, 15:35
Dodaj komentar

Zapamti me